L’actualitat

< Tornar al llistat

Excursions de l’institut Guinovarda

05/02/2020

La sal de Cardona

Els passats dijous i divendres, 23 i 24 de gener, els grups de 1r d’ESO de l’institut Guinovarda van visitar les mines de sal que es troben a Cardona. A banda de poder recórrer-les i gaudir dels increïbles paisatges soterranis que ens ofereixen, l’alumnat va participar en un taller de geologia en què van analitzar les propietats de diversos minerals (el color, la duresa…) i en van comprovar i estudiar els resultats. Tot plegat, una sortida força interessant i enriquidora, a més de divertida.

 Vida més enllà del Guinovarda

Les alumnes i els alumnes de 2n de Batxillerat de l’institut Guinovarda poden estar ben contents. El passat 25 de gener van descobrir que tots els seus esforços dels darrers anys, de tota la seva vida, des que van trepitjar per primer cop l’escola primària, tenen un horitzó real i material en forma de campus universitari; un horitzó que ja no els sembla tan llunyà. I és que van tindre ocasió de tocar i respirar l’ambient universitari al campus de la UAB, on van poder fer una visita guiada i on, després, els oferiren una xerrada informativa sobre els graus, les infraestructures, els serveis que s’hi ofereixen. Tot un munt de possibilitats engrescadores per a un alumnat que, a aquestes alçades del curs, a pocs mesos de les PAU, ha certificat amb alegria que, efectivament, hi haurà vida més enllà del Guinovarda. Sols esperem que quan arribi el moment no oblidin d’on venen i que, de tant en tant, ens dediquin algun pensament tendre i afectuós.

Visita a la Colònia Vidal

El passat dimecres, dia 29, l’alumnat de 4t d’ESO va realitzar una visita guiada per la Colònia Vidal relacionada a l’àrea de Ciències Socials. Els guies, disfressats i interpretant els rols d’habitants de la colònia de meitat segle XX, els hi van explicar el seu funcionament, qui hi viva, com s’hi vivia… I també els van mostrar la fàbrica, els telers i la turbina. Tot plegat, va servir per descobrir el propi passat, un passat encara recent, per bé que generalment desconegut pel jovent.

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.