L’actualitat

< Tornar al llistat

ES CONSTITUEIXEN TRES COOPERATIVES ESCOLARS

12/12/2019

Alumnes de l’escola Les Flandes participen en el projecte CUEME, que pretén fomentar la cultura emprenedora entre els nens i les nenes d’educació primària

Els alumnes de cinquè de l’escola Les Flandes han formalitzat la constitució de tres cooperatives creades en el marc del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE). Aquesta iniciativa vincula els ajuntaments i les escoles per fomentar la cultura emprenedora en el cicle superior d’educació primària, desenvolupant els valors, els hàbits i les capacitats de l’emprenedoria.

Durant el curs lectiu, els alumnes aprenen a posar en marxa un projecte d’emprenedoria, gestionen un pressupost i produeixen petits articles que després vendran. Una part dels beneficis obtinguts la destinaran a una activitat grupal i la resta es donarà a un projecte social.

El passat 11 de desembre, els alumnes van rebre a l’escola la visita de les coordinadores del projecte al municipi, una tècnica del Consell Comarcal de l’Anoia i una tècnica de l’Ajuntament, per tal d’ajudar-los a emplenar els documents que havien de formalitzar per a la  creació de les cooperatives. Tot seguit els membres de la junta directiva de cada cooperativa van acostar-se a l’Ajuntament per a tramitar la seva gestió i rebre el CIF corresponent.

El Projecte de Cultura Emprenedora (CUEME) està impulsat per la Diputació de Barcelona de forma conjunta amb el Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament de Piera. Enguany, hi participen 236 escoles, 103 municipis i 9.500 alumnes organitzats en 401 cooperatives.

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.