L’actualitat

< Tornar al llistat

TU A CATALUNYA I JO AL QUEBEC

22/11/2019

L’Institut Guinovarda va participar al mes de febrer al Programa de Mobilitat Catalunya-Quebec gestionat per la Subdirecció General de Llengua i Plurilingüisme de la Generalitat de Catalunya segons un conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació i l’entitat Éducation Internationale du Quebec. El programa pretén desenvolupar les competències i les aptituds de l’alumnat participant amb la millora del coneixement del francès de l’alumnat català i millora de l’espanyol i iniciació al català de l’alumnat quebequès, a més d’una dimensió intercultural en la formació de base i una major autonomia.

La nostra alumna Aina Isart (4t ESO) va ser seleccionada i marxarà al Quebec el proper mes de gener per un període aproximat de 3 mesos. L’Aina va ser aparellada amb la quebequesa Élisabeth Bussière, que ha estat al nostre institut durant també 3 mesos. Les dues noies, l’Aina i l’Élisabeth, van ser agermanades i per tant conviuen l’una a casa de l’altra durant les seves respectives estades. L’Élisabeth ha estat convivint amb la família Isart-Almirall, qui li ha facilitat poder conèixer la cultura pròpia, visitar llocs d’interès turístic i sobretot poder gaudir de la seva amabilitat i el seu caliu.

L’Élisabeth ha assistit a diferents classes de castellà, francès, anglès, matemàtiques, ciències… i s’ha relacionat molt bé amb els seus companys de grups diversos, que l’han considerada una companya més de classe. És segur que ha après moltes coses i també que la trobarem a faltar.

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.