L’actualitat

< Tornar al llistat

TALLER DE CRIPTOGRAFIA A LA UB

14/11/2019

El passat dimecres, dia 13 de novembre, l’alumnat de 1r de Batxillerat de l’institut Guinovarda, juntament amb altres instituts catalans, va realitzar una visita a la Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de Barcelona.

Allí, a banda d’entrar en contacte amb l’ambient universitari i veure’n les instal·lacions i espais de què disposa, van participar en una xerrada a càrrec del professor Xevi Guitart sobre criptografia. Hi van aprendre en què consisteix aquesta disciplina, per a què s’utilitza i alguns dels mètodes més famosos que s’hi han utilitzat al llarg de la història, com el xifratge de Cèsar.

A continuació, de la mà dels membres del Departament d’Informàtica, l’alumnat va realitzar un taller en què van posar en pràctica, a través de diversos exercicis, tot allò que havien après a la xerrada.

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.