L’actualitat

< Tornar al llistat

TRET DE SORTIDA AL NOU CURS ESCOLAR

12/09/2019

Aquest dijous, dia 12 de setembre, més de 2.000 alumnes han tornat a les aules en els diversos centres educatius de la vila

L’alumnat d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat, PFI-PTT  i cicles formatius de grau mitjà ha tornat a les aules aquest dijous dia 12 de setembre. En total, més de 2.000 alumnes han començat el curs en els diversos centres educatius de la vila.

L’inici de curs ha transcorregut sense incidents i tots els alumnes matriculats han pogut començar les classes amb normalitat. Com ja és habitual, l’alegria pel retrobament dels companys,companyes, professors i professores i les pors dels que comencen una etapa educativa han estat presents a les aules.

Pel que fa als projectes pedagògics, els centres aposten cada cop més per un aprenentatge per projectes, un mètode de treball globalitzador que pretén tornar el protagonisme a l'alumnat, fent-lo responsable del seu propi aprenentatge. Treballant en projectes els nois i les noies aprenen a pensar per ells i elles mateixos, a investigar i a aprendre dels errors i dels encerts. Aquesta metodologia dona l'oportunitat als infants i als adolescents d'escollir quins temes volen treballar i què els interessa, i això fa que tot el que aprenen, per a ells i elles, tingui un significat.

Des del Departament d’Educació enguany es vol promoure i millorar l'expressió oral de l'alumnat, amb activitats orals tant acadèmiques com d'entorn, una iniciativa que sorgeix després d'una prova pilot a les competències bàsiques de 4t d'ESO. També es farà formació al professorat.

Així mateix, amb l’inici de curs es posa en marxa el Pla Educatiu d’Entorn de Piera per fomentar la visió comunitària com a part del sistema educatiu. Un pla educatiu ja consolidat i que pretén donar continuïtat a projectes com per exemple el reforç escolar, les activitats de foment de la lectura de la biblioteca o el consell d’infants. I també engegarà noves propostes com fomentar l’educació vial entre els estudiants o el projecte d’estudi dels Camins Escolars.

Arxivat a: General, PEEP

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.