L’actualitat

< Tornar al llistat

ALUMNES PIERENCS VISITEN LA 13a EDICIÓ DE FIRA FUTUR

19/03/2019

El projecte pretenia oferir orientació formativa i professional als joves que estudien els darrers cursos d’ESO i batxillerat i a les seves famílies

El passat 14 de març, el municipi veí de Masquefa va acollir la 13a edició de Fira Futur, una iniciativa que ofereix al jovent i a les seves famílies l’orientació i els recursos necessaris per a millorar el seu futur acadèmic o professional. A través d’estands i punts d’orientació, la fira va mostrar als visitants les diferents opcions formatives i professionals que existeixen a l’Anoia Sud tant per a continuar estudiant com per a reprendre els estudis.

Els dies previs es van organitzar diferents sessions d’orientació. El dia 5 de març, la Biblioteca de Piera va acollir una xerrada per a famílies d’estudiants dels darrers cursos d’ESO i batxillerat anomenada «No sap què fer! Com podem ajudar els nostres fills i filles?». De manera vivencial i dinàmica es van treballar les emocions i es van oferir eines i recursos que es poden utilitzar per acompanyar‐los durant el procés.

D’altra banda, els alumnes del PFI-PTT de l’Anoia Sud van assistir a dues xerrades: «Què duus a la teva motxilla?» pretenia ajudar els nois i noies a identificar què porten a la seva «motxilla» i com transformar-la per a superar els obstacles i respondre de manera activa davant les dificultats; «(Re)enganxa’t als estudis!» va ser una xerrada per a sensibilitzar i motivar a persones que volen reprendre els estudis i (re)definir el seu itinerari educatiu i professional.  

Finalment, el dia 12 de març, tècnics i docents de la vila van assistir als Hostalets de Pierola a una sessió formativa adreçada a professionals relacionats amb l’orientació acadèmica de l’Anoia.

Fira Futur és un projecte impulsat per la Xarxa Transició Escola-Treball Anoia Sud que compta amb el suport de l’Ajuntament de Piera i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Arxivat a: Formació, General

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.