L’actualitat

< Tornar al llistat

XERRADES DE SENSIBILITZACIÓ DINS DEL PROJECTE TRACTA’M BÉ

14/02/2019

Alumnes del municipi de Piera han tingut l’oportunitat de conèixer de més a prop la vida de les persones grans gràcies al projecte Tracta’m bé.

El projecte, promogut pel Pla Educatiu d’Entorn de Piera (PEEP),  té com a objectiu la prevenció dels maltractaments a les persones grans i fomenta les trobades intergeneracionals.

Els alumnes de primer de primària de l’escola Herois del Bruc i  l’escola Apiària així com alumnes de tercer d’ESO de l’escola Apiària i els de quart d’ESO de  l’INS Guinovarda i l’INS Salvador Claramunt han rebut una xerrada de sensibilització al bon tracte amb les persones grans.

Les xerrades compten amb l’experiència d’una professional del sector, María Moreno, i voluntaris del Consell de la Gent Gran de l’Anoia. Aquestes comencen amb una breu explicació de les diferents maneres d'envellir per tal de que coneguin el procés d'envelliment i les seves característiques amb l'objectiu de trencar mites i estereotips i visualitzar l'envelliment actiu. Es pretén que els alumnes integrin l’envellir com un procés de les seves pròpies vides.  

La presència de persones grans a les xerrades ajuda a trencar amb els estereotips existents i sobretot és un punt de trobada intergeneracional on joves i grans comparteixen mirades, sensacions i sentiments. Trobar-se és el que fa el projecte més potent i únic.

Tracta’m bé continuarà el mes vinent amb una exposició de dibuixos a la biblioteca de Piera  fets pels alumnes de primària que hi participen i amb l’elaboració de vídeos d’aquesta temàtica per  part dels alumnes de secundària.

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.