L’actualitat

< Tornar al llistat

PROJECTE “TRACTA’M DE TU” AL GUINOVARDA

08/01/2019

Durant el primer trimestre, els alumnes de 3r i 4t de l’ESO de l’INS Guinovarda han participat en el projecte Tracta’m de tu. Es tracta d’un projecte impulsat pel Pla Educatiu d’Entorn de Piera de prevenció dels maltractaments a les persones grans i d’acostament entre generacions per tal d’enriquir-se mútuament.

Des de diverses dinàmiques de grup, organitzades per la dinamitzadora Maria Moreno, els nois i noies van reflexionar sobre l’envelliment i el tracte que cal tenir amb la gent gran. L’alumnat havia d’escriure en un paper que li suggeria la paraula “envelliment” i posar-ho en comú amb la resta del grup.

Aquest any, el projecte ha comptat amb la participació de gent gran. La Paquita, l’Enric, el Joan, el Jordi... van apropar al jovent una visió totalment diferent del que significa fer-se grans. A partir de les seves explicacions i les seves experiències, van voler desmentir estereotips que relacionen la vellesa amb soledat, inactivitat i malalties i van remarcar que la tercera edat és una etapa en què les persones encara aprenen, es cuiden i fan vida social.

Aquest projecte finalitzarà amb la presentació d’un guió i un espot publicitari al concurs Tracta’m de tu, adreçat a alumnes de 3r i 4t d’ESO dels instituts pierencs.

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.