L’actualitat

< Tornar al llistat

SESSIONS DE SEGUIMENT DEL CONSELL D'INFANTS I ADOLESCENTS DE PIERA

21/12/2018

Els joves van reflexionar sobre la influència de les noves tecnologies i els infants van començar a treballar en el projecte de remodelació del parc Victor Riu

El passat dimecres dia 19 de desembre, es va celebrar una nova sessió de seguiment del Consell d´infants i adolescents, que des d’enguany es divideix en tres moments de treball: només els adolescents, treball conjunt adolescents i infants, i només els infants.

La primera part de la sessió, amb els adolescents, va ser dinamitzada i organitzada pel Departament de Joventut. Es va dividir la sessió en dues parts. La primera, per presentar el Pla Local de Joventut mitjançant el joc de preguntes Kahoot, on van aprendre en línies generals, què és un PLJ i quina és l'opinió dels joves de Piera. Se'ls va poder ensenyar els resultats de l'enquesta i els processos participatius. A la segona part, es va recordar l’encàrrec de joventut que tenen encomanat: crear un projecte audiovisual on els adolescents puguin mostrar les seves vivències, respecte com viuen l’era tecnològica i com influeix en les vides de les persones. Els adolescents van haver de treballar el disseny, on, com i amb qui fer les fotografies, i escollir-ne el títol. Van transmetre un missatge, una història. Les fotografies estaran exposades durant el mes d´abril, dins dels actes de la Fira de Sant Crist, pels llocs més emblemàtics del poble. I, posteriorment, estaran exposades a l'Espai Jove, quan es faci la inauguració.

Mitjançant la metodologia Fem tec: la guia 10: socsaludable, es van fer servir les xarxes socials amb el hastag #surtdelapantalla i entenent a través del joc de les cadires, la presentació d´imatges i la discussió en grup, com les noves tecnologies influeixen en la vida quotidiana de les persones. Des del Departament de joventut, es van sorprendre com el grup d´adolescents són molts conscients de la repercussió que té fer servir el mòbil; com les xarxes socials no són segures, qualsevol ens pot enganyar i fer-se passar per algú que no s'és, no s'han difondre imatges que no són nostres i cal demanar permís quan fem una fotografia.

Les frases que més van impactar van ser:

- “La primera cosa que faig al matí, quan em llevo, és mirar el mòbil”

- “Em poso com una moto si algú m´interromp quan estic jugant a un videojoc o fent un xat”

- “Miro el mòbil mentre faig altres activitats (els deures, veure la tele...)”

Per últim, es va tancar la sessió amb Què m´emporto avui? Sobretot ens quedem amb la frase d´un dels adolescents “Avui he obert els ulls; he vist com les noves tecnologies influeixen més del que pensem”.

La segona part de la sessió del Consell va ser el moment en què van treballar conjuntament adolescents i infants. Aquesta vegada, es van prioritzar quines paraules clau defineixen què és el Consell d’Infants i Adolescents. Fent ús d’una llista de 24 paraules, els assistents van escollir com les cinc més importants: treball en equip, participació, opinar, propostes i millorar.

La tercera part de la sessió, centrada en els infants, es va començar a treballar amb l’encàrrec municipal de fer propostes de millora per a la remodelació del parc Victor Riu. En aquesta sessió de seguiment s'ha fet una llista amb tots aquells elements que consideren necessaris, tan t pel que fa al joc com al lleure en un parc i/o plaça. Prèviament a la sessió d’avui alguns dels infants  han fet una visita al parc per determinar en quin estat està i han verificat que li cal una remodelació: pintades, elements deteriorats, espais degradats...

Es continuarà avançant per concretar com cal que sigui aquest parc i com fer participar el conjunt d’infants del municipi perquè també facin aportacions i propostes que ajudin en aquest procés de remodelació.

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.