L’actualitat

< Tornar al llistat

FLANDES CREA TRES COOPERATIVES ESCOLARS

14/12/2018

Els alumnes de cinquè de l’escola Les Flandes participen en el Projecte de Cultura Emprenedora (CUEME) impulsat per la Diputació de Barcelona junt amb el Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament de Piera.

El projecte pretén fomentar la cultura emprenedora a través de la creació de cooperatives escolars organitzades i gestionades per alumnes de cinquè de primària. Durant el curs lectiu, els alumnes aprenen a posar en marxa un projecte d’emprenedoria, gestionen un pressupost i produeixen petits articles que després vendran. Una part dels beneficis obtinguts la destinaran a una activitat grupal i la resta faran un donatiu a un projecte social. En aquest cas el alumnes han escollit l’Associación Española Contra el Cáncer (AECC). 

El passat dimecres 12 de març els representants de cadascuna de les tres cooperatives creades van recollir a l’ajuntament el seu NIF, després de fer la gestió per a la seva tramitació.

La participació dels ajuntaments i ens locals és cabdal en el projecte perquè facilita la relació de les escoles amb l’entorn i promou la implicació dels agents locals en la dinàmica quotidiana de les cooperatives. Els serveis de promoció econòmica i educació municipals actuen com a dinamitzadors i coordinadors del projecte posant els seus recursos al servei de l’esperit emprenedor de l’alumnat. En el cas del nostre municipi es compta també amb el recolzament també del Consell Comarcal de l’Anoia, ens que gestiona el projecte a la comarca. 

L’objectiu principal del projecte és incrementar la creativitat, la innovació i l’esperit emprenedor a l’educació primària, responent així a un dels objectius estratègics definits per la Comunitat Europea amb l’horitzó del 2020. El projecte fomenta la cultura emprenedora i també les competències bàsiques en el cicle superior d’Educació Primària com l’autonomia i iniciativa personal, aprendre a aprendre o les competències lingüístiques i matemàtiques. Per tant, la  metodologia educativa és el treball per projectes.

Durant el segon trimestre del curs,  els alumnes es centraran en l’elaboració del prototips dels productes, la seva producció i la visita a una cooperativa propera per a conèixer el seu funcionament.

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.