L’actualitat

< Tornar al llistat

ALUMNES DE SECUNDÀRIA PARTICIPEN EN EL PROJECTE ROBOTIC

03/12/2018

El RoboTIC tracta de muntar i programar robots per motivar el pensament tecnològic, l'esperit innovador i la creativitat en l'alumnat.

En aquest primer trimestre de curs, els alumnes de quart d’ESO de l'Apiària han participat en aquesta activitat, organitzada pel Departament de Disseny i Programació de Sistemes Electrònics del Campus de Manresa de la Universitat Politècnica de Catalunya.

El projecte s'estructura en tres fases que comencen amb un treball previ a l'aula, on els alumnes prepararan els continguts que es treballaran al taller. A continuació, es realitza el taller als espais de la universitat, amb un equipament i material específic. Allà els alumnes es van repartir en petits grups per seguir un tutorial que els orientava en el muntatge i programació d’un petit robot. L’enginy es movia segons unes pautes marcades, de manera que seguia un circuit, s’aturava davant d’un obstacle i l’apartava. La seqüència s'acaba al centre de secundària, amb un treball de creació que sintetitza l'experiència.

L’ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, va oferir aquesta activitat als centres educatius. En aquest curs hi participaran alumnes dels tres centres educatius de secundària del municipi. Aquest projecte s'emmarca en el programa Acompanyament a l'escolaritat de l'àmbit d'Educació de l'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, dintre del seu projecte Col·laboració amb els centres en l'aplicació del seu projecte educatiu.

Arxivat a: E.A. Apiària

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.