L’actualitat

< Tornar al llistat

PRIMER ANY DEL TRACTA’M BÉ

21/06/2018

L’exposició Un dia seré gran, molt gran posa punt tanca enguany el projecte Tracta’m de tu que s’ha realitzat per primer cop en el municipi de Piera.

No es pot estimar allò que no es coneix... amb aquest lema s’ha engegat un projecte de sensibilització al bon tracte vers les persones grans al municipi de Piera.Aquest projecte neix al Consell comarcal del Solsonès i des del Pla Educatiu d’Entorn de Piera s’ha adaptat per portar-lo a terme a diferents escoles de primària i secundària. El projecte pretén sensibilitzar a petits i joves i promoure el bon tracte vers les persones grans a través de diferents activitats.

A primària s’han desenvolupat diferents activitats per cadascun dels cicles. Els alumnes del cicle inicial han treballat sobre el lema Un dia seré gran, molt gran per aconseguir que els infants reconeguin la vellesa com a una etapa més de la vida de les persones i de la seva pròpia vida. El resultat ha estat una mostra amb dibuixos d’alumnes de l’escola Apiària i de l’escola Herois del Bruc que s’ha exposat a la biblioteca de Piera.

Un dia vaig ser petit, molt petit ha estat l’activitat dels alumnes de cicle mitjà que ha consistit en apropar la gent gran a l’escola per explicar i compartir la seva trajectòria vital per propiciar espais de relació i comunicació entre infants i gent gran.

Per la seva banda els alumnes del cicle superior de primària han treballat entorn Contes per fer-se gran. La proposta ha treballat la capacitat de resoldre els desacords i l’eix de la negociació i la resolució de conflictes a través de la lectura de 4 contes protagonitzats per gent gran que es troba immersa en algun tipus de conflicte.

La pràctica dels alumnes de secundària ha girat al voltant del leitmotiv Tracta’m de tu, una activitat que ha consistit en la realització de xerrades de sensibilització per als joves de 3er i 4art de la ESO per tal de promoure un bon tracte dels joves envers la gent gran i donar visibilitat a situacions d’intercanvi, de relació i de cooperació entre aquests col•lectius. Aquestes xerrades han estat desenvolupades per experts en gerontologia amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Gent Gran de l’Anoia. Els joves van elaborat un espot d’una durada màxima de 60 segons que van presentar als Jocs Florals de Piera del 2018.

La valoració del món educatiu i del Consell de la gent gran de l’Anoia ha esta molt satisfactori i de cara al curs vinent es preveu seguir treballant en aquest projecte per continuar sensibilitzant la població més jove per construir un futur millor.

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.