L’actualitat

< Tornar al llistat

MÉS DE TRES-CENTS ALUMNES PARTICIPEN EN TALLERS DE SENSIBILITZACIÓ ENTORN ELS REFUGIATS

E.A.Apiària
Escola Creixà
Escola les Flandes
INS Guinovarda
Escola Herois del Bruc
02/05/2018

Des del Pla Educatiu d’Entorn de Piera s’han projectat aquest mes d’abril activitats relacionades amb la sensibilització entorn a les persones refugiades.

Durant la primera quinzena del mes els centres educatius del municipi van poder visitar l’exposició instal·lada a la biblioteca Refugiats, per què?. L’exposició de FundiPau mostrava la reacció solidària davant la crisi de refugiats i promovia canvis globals i estructurals en la societat.

A banda, els alumnes de sisè de primària i els de tercer d’ESO de tots els centres del municipi han assistit a un taller impartit per SOS Racisme. En aquesta sessió, l’entitat a través del treball de l’empatia, amb dades reals i dinàmiques de grup, va fer reflexionar els alumnes sobre la diversitat, què implica refugiat, quins estereotips i prejudicis tenim, quin missatge rebem dels mitjans de comunicació i de les institucions, quins tipus de racisme existeixen, etc. Aquests tallers s’han pogut dur a terme gràcies al suport de la Diputació de Barcelona a través del foment que en fa de Projectes de convivència, diversitat i drets civils.

El Pla Educatiu d’Entorn es suma al treball que fa la Comissió pierenca per a l’acollida de persones refugiades, integrada per l’Ajuntament de Piera, un grup de mentores voluntàries formades pel Programa Català de Refugi i el Consell Comarcal de l’Anoia.

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.