L’actualitat

< Tornar al llistat

UNA SESSIÓ VIVENCIAL PER A REFLEXIONAR SOBRE EL PERILL A LA CARRETERA

13/03/2018

Uns 250 joves van participar en una trobada educativa per parlar d’oci nocturn i dels diferents factors de risc que es poden trobar

El passat dilluns 12 de març, el teatre Foment de Piera va acollir l’activitat ‘Canvi de marxa’, una proposta educativa per a fer reflexionar al jovent del municipi sobre el lleure nocturn i els factors de risc que es poden trobar com l’alcohol, les drogues o les distraccions. En l’activitat, van participar al voltant de 250 joves, entre alumnat de 4t d’ESO dels centres de Piera i els estudiants del PFI-PTT de l’Anoia Sud.

El taller va consistir en una representació fictícia d’una conversa entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit de camí a la discoteca i explica a l’altra com ha procedit per avisar-ne les autoritats i socórrer les persones afectades. Durant el seu relat, s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals d’un guàrdia urbà, un bomber i un membre del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que expliquen la seva experiència professional com a cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata d’un accident. Així mateix, també es recullen els testimonis reals d’una persona que ha patit un sinistre i d’un familiar d’una víctima, que, al seu torn, mostren les conseqüències que tenen els accidents pels mateixos afectats i per les persones més pròximes.  

El cap de la policia local de Piera, Toni Navarro, va oferir la seva visió de la situació i el membre del parc de bombers de Piera, Francesc Castillo també va compartir les seves experiències professionals.

L’activitat va ser impulsada per la fundació Mutual de Conductors i va comptar amb el suport del Servei Català de Trànsit i de l’Ajuntament de Piera. L’alcalde de Piera, Josep Llopart, el regidor d’ensenyament i formació, Josep Maria Rosell, la regidora de seguretat ciutadana, Maite Guzman, el president de la Fundació Mutual de conductors, Joan Badenes i el vicepresident d’aquesta, Jordi Herms hi van ser presents.

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.