L’actualitat

< Tornar al llistat

CONTINUA EL TREBALL DEL PROJECTE "LLETRA A LLETRA FEM MUNICIPI"

20/02/2018

El passat dijous 15 de febrer, Piera va participar en la trobada de docents, tècnics municipals i de biblioteques per compartir experiències i preparar els moments clau del treball de suport a les competències lingüístiques que proposa el tema d’enguany de "Lletra a lletra: Som autores i autors locals".

Una representant de l’INS Guinovarda i un de l’INS Salvador Claramunt, centres que aquest curs desenvolupen en el projecte, més la tècnica d’ensenyament de l’ajuntament, van participar en aquesta reunió on es van fer dinàmiques de grup per clarificar funcions, estratègies de treball i necessitats.

El projecte treballa en el foment de les competències lingüístiques des d’una perspectiva de territori en la que centres educatius, biblioteques i ajuntaments col·laboren per potenciar el desenvolupament de totes les dimensions d’aquestes competències en els infants, joves i adults dels  municipis de la demarcació.  La proposta per al curs 2017-2018 està destinada a celebrar l'obra de tots els participants sobre una temàtica tant propera com és el seu municipi.

A diferència amb edicions anteriors, el tema no és un fet o un autor o autora concrets, sinó l’espai on viuen i conviuen aquests alumnes. El municipi passa a ser el centre d’interès que permetrà enfortir el vincle amb el territori a partir d’una dinàmica en que és l'alumnat qui s'apropa i descobreix un fet històric, un autor/a local, un paisatge, contes i llegendes pròpies d’aquell indret entre moltes altres possibilitats.

Deu municipis de la província -Abrera, Argentona, Castellbisbal, Palafolls,  Piera, Ripollet, Sabadell, Sant Climent de Llobregat, Tordera i Vallirana - participen en aquesta edició del projecte de la mà de les seves biblioteques municipals i centres educatius.

Aproximadament 800 alumnes de 24 centres educatius de primària, secundària, PFI i formació d'adults posen en pràctica les diferents dimensions de la competència lingüística a partir de la temàtica proposada. El treball a l'aula es complementa amb sessions especials conduïdes per dues persones que les dinamitzen, actuacions que docents i centre educatiu proposin realitzar, visites i/o activitats a la biblioteca municipal i una visita a la Biblioteca de Catalunya.

Lletra a lletra fem municipi forma part del programa d'Acompanyament a l'Escolaritat i millora de l'Èxit Educatiu de la Gerència de Serveis d'Educació de la Diputació de Barcelona.

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.