L’actualitat

< Tornar al llistat

ES CONSTITUEIX EL CONSELL D'INFANTS DE PIERA

01/02/2018

L’òrgan pretén fomentar la participació dels nens i les nenes en la millora del poble, promocionar els seus drets i treballar els valors i principis de la democràcia

El passat dimecres 31 de gener, la sala de plens de l’Ajuntament de Piera va acollir l’acte de constitució del Consell d’Infants. Es tracta d’un òrgan format per 22 alumnes de 5è i 6è de primària escollits prèviament pels respectius centres.

El Consell d’Infants vol ser una eina per educar en els valors i principis de la democràcia i fomentar la participació dels infants en la millora de la vila. Paral·lelament, ha de servir per promocionar els drets dels infants, fer un municipi a la seva mida, revaloritzar la política i donar a conèixer als nens i nenes el funcionament de l’Ajuntament.

Durant l’acte de presentació, l’alcalde, Josep Llopart, i el regidor d’educació, Josep Maria Rosell, van donar la benvinguda als membres del consell, posant en valor la importància del paper que tenen a partir d’ara, i els van encoratjar a participar i decidir sobre aspectes que afecten el poble.

El Consell d’Infants pretén ser un òrgan estable i amb voluntat de continuïtat. A partir d’ara, es faran trobades mensuals els dimecres, de 17.30 a 18.30 hores, en les quals es definirà una normativa i organització d’aquest òrgan consultiu, es concretarà un logotip que l’identifiqui i es donaran a conèixer als infants els seus drets i els seus deures com a membres del consell. La cloenda d’aquest curs se celebrarà el dia 20 de juny.

L'ajuntament de Piera ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona per fer un acompanyament a la constitució i dinamització de les sessions de treball del consell escolar per aquest curs 2017-18.

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Ensenyament i Formació, Av. Carretera d’Igualada, 2 (Centre de Serveis la Bòbila) | Tel. 93 776 00 76 Fax. 93 776 00 36

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.