L’actualitat

< Tornar al llistat

SOM AUTORES I AUTORS LOCALS

22/12/2017

El projecte Lletra a lletra fem municipi de la Diputació de Barcelona ens proposa enguany treballar en una temàtica tant propera com és el municipi.

Piera passa a ser el centre d’interès que permetrà enfortir el vincle amb el territori a partir d’una dinàmica en que és l'alumnat qui s'apropa i descobreix un fet històric, un autor/a local, un paisatge, contes i llegendes pròpies d’aquell indret entre moltes altres possibilitats.

Els alumnes de primer d’ESO de l’INS Guinovarda i els tercer de l’INS Salvador Claramunt treballaran les competències lingüístiques des d’una perspectiva de territori en la que centres educatius, biblioteques i ajuntaments col·laboren per potenciar el desenvolupament de totes les dimensions d’aquestes competències.

El treball a l'aula es complementa amb sessions especials conduïdes per dues persones que les dinamitzen, actuacions que docents i centre educatiu proposin realitzar, visites i/o activitats a la biblioteca municipal i una visita a la Biblioteca de Catalunya subvencionada per l’ajuntament de Piera. Durant aquest mes de novembre els alumnes ja han participat en una sessió de treball on han parlat sobre el seu municipi, què el caracteritza, quina relació hi tenen i han reflexionat sobre què vol dir ser autor i què cal per a ser-ho. A més ja van començar a pensar en sobre què els agradaria treballar referent al municipi i de quina manera ho podrien posar a la pràctica.

La cloenda del projecte es realitzarà a cap en el mes de maig amb una presentació pública del treball realitzat-

Deu municipis de la província -Abrera, Argentona, Castellbisbal, Palafolls, Piera, Ripollet, Sabadell, Sant Climent de Llobregat, Tordera i Vallirana- participen en aquesta nova edició del projecte de la mà de llurs biblioteques municipals i centres educatius.

Lletra a lletra fem municipi forma part del programa d'Acompanyament a l'Escolaritat i millora de l'Èxit Educatiu de la Gerència de Serveis d'Educació de la Diputació de Barcelona. És un projecte de territori amb la finalitat de potenciar i donar suport al desenvolupament de totes les dimensions de les competències lingüístiques en els infants, joves i adults del municipi. Ajuntament, biblioteca i centres educatius treballaran junts per assolir aquest objectiu.

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.