L’actualitat

< Tornar al llistat

PRESENTACIÓ PÚBLICA DE LLIBRES AMB MANS DE DONA

09/05/2017

El passat 3 de maig alumnes de Piera van exposar els seus treballs centrats en dones que han fet importants aportacions a la llengua i literatura catalanes

El Teatre Foment de Piera va acollir el passat dia 3 de maig l’exposició pública de diversos treballs realitzats per alumnes de 5è de primària de l’escola Herois del Bruc i de 4t d’ESO de l’EA Apiària i la SI Salvador Claramunt. Es tracta d’una iniciativa emmarcada en el projecte Lletra a lletra fem municipi de la Diputació de Barcelona, que vol contribuir a la millora de l'èxit escolar i del rendiment educatiu a través d'accions que promoguin i acompanyin els processos d'aprenentatge. En aquest cas el tema triat ha estat Llibres amb mans de dona amb la voluntat de centrar la mirada en autores que, en diferents àmbits, han fet una important aportació a la llengua i literatura catalanes.

Els estudiants de secundària van centrar el seu treball sobre Llibres amb mans de dona en l’escriptora Mercè Rodoreda. Els alumnes de l’Apiària van intercalar la vida de l’autora amb fragments de la seva obra i els de l’institut Salvador Claramunt van buscar les similituds entre la biografia de Rodoreda i la seva obra Aloma, fent també una representació del com seria la comunicació actual en aquest llibre amb la incorporació de nous sistemes com el whatsapp.

Els alumnes de primària, en canvi, van crear el seu propi llibre de poesia dibuixada, inspirats per la il·lustradora Lola Anglada i la poetessa Joana Raspall.

L’acte va comptar amb l’assistència i presentació de l’alcalde de Piera, Jordi Madrid; el regidor d’ensenyament i formació, Josep Maria Rosell, i el cap de la Secció de Programes Educatius de la Diputació de Barcelona, Josep Nieto. El projecte, impulsat per la Diputació de Barcelona, compta amb el suport de l’Ajuntament de Piera.

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.