L’actualitat

< Tornar al llistat

ENCONTRE DE JOVES A ESCENA

12/05/2015

Piera va acollir la 4a edició de La Trama, encontre de joves a escena, una trobada en què les escoles de teatre participants fan tallers diversos relacionats amb les arts escèniques.

El passat cap de setmana, la vila de Piera va acollir la 4a edició de La Trama, encontre de joves a escena. L'Escola de Teatre de Vic (antiga seu de l'Institut del Teatre), el granollerí Arsènic, espai de creació, l'Ateneu de Sant Andreu (Barcelona) i l'Escola de Teatre de Piera van participar en aquesta trobada, on els alumnes joves de cadascuna de les escoles han fet diversos tallers relacionats amb les arts escèniques. Enguany, les classes magistrals, impartides per prestigiosos actors i docents, van girar al voltant de les disciplines de teatre visual, teatre físic i clown.

El dissabte al matí, després de l'arribada dels joves i els acompanyats des de Granollers, Vic i Barcelona, els alumnes van començar les rotacions de les classes magistrals, dividits en 6 grups. Després de quatre hores de classe, van dinar a la plaça del Peix i van seguir amb la tercera de les classes, la darrera. Els joves alumnes de les quatre escoles van sopar a les antigues Flandes i van dormir a les aules del Foment, lloc on també es van impartir les classes. El diumenge al matí, l'encontre va finalitzar amb una petita mostra, creada pels mateixos alumnes a partir de les consignes donades en els diferents tallers per tal que poguessin els continguts apresos.

Els professionals que van ser convidats a impartir els tallers són personalitats molt potents en l'àmbit de les arts escèniques:

  • Sophie Kasser, intèrpret de teatre físic, creadora i pedagoga, formada a Londres, París i Ginebra. És també la fundadora del centre de formació i creació Moveo a Barcelona.
  • Juanjo Cuesta, professor de l'Institut del Teatre de Barcelona
  • Merche Ochoa, pallassa i pedagoga de Clown, guanyadora del Premio Nacional de Circo 2014 que atorga el Ministerio de Educació, Cultura y Deporte
  • Emiliano Pino, actor, clown i ballarí de butoh argentí
  • Íngrid Domingo, llicenciada en Interpretació per l’Institut del Teatre amb formació en altres disciplines com dansa, circ i titelles. És també professora de l'Escola de Teatre de Piera
  • Jordi Palet, director teatral de teatre visual i titelles

Aquest encontre és, doncs, una gran oportunitat per als joves alumnes de l'Escola de Teatre de Piera i per a la seva formació. La participació i el gran paper actiu que hi desenvolupa l'Escola denoten l'objectiu i el compromís que persegueixen la direcció i els docents de l'Escola de Teatre de Piera per no només esdevenir una institució útil i beneficiosa per a la vila de Piera sinó per convertir-se en un espai professionalitzador amb un alt nivell i unes ganes immenses d'ajudar a enriquir i complementar la formació escènica dels alumnes.

Arxivat a: Escola de Teatre

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.