L’actualitat

< Tornar al llistat

ELS CICLES FORMATIUS S’ACOSTEN A LA SEVA REALITAT PROFESSIONAL I OCUPACIONAL

16/11/2018

El 24 d’octubre i el 7 de novembre, els alumnes de 1r del cicle Tècnic en atenció a persones en situació de dependència (TAPSD) de l’INS Guinovarda van visitar la Residència Lux de Piera.

En arribar, van rebre una explicació sobre tots els aspectes de la residència: la feina dels tècnics, la funció del fisioterapeuta i de l’educadora social, les activitats i les sortides, les parts de l’habitatge, els graus de dependència, etc. Per acabar, van fer una visita completa pel centre, passant pel gimnàs, la sala d’estar, les habitacions,...

Va ser una visita molt enriquidora perquè fou un tastet del que es podran trobar quan els toqui treballar amb persones dependents.

Aquests mateixos alumnes, el passat 12 de novembre, van visitar el Servei d’Ocupació Laboral de Piera “La Bòbila” per conèixer les instal·lacions i els serveis que s’hi ofereixen: consultar el catàleg de prestacions per desocupació, obtenir informació de cursos de formació i ofertes de treball, apuntar-se a cursos de formació; sol·licitar assessorament individual i realitzar tallers de recerca de feina...

Aquesta visita al SOL “La Bòbila” de l’Ajuntament de Piera va ser molt interessant i positiva per tenir present l’important que és tenir una bona orientació i formació tant ocupacional com professional.

 Per altra banda, els alumnes de segon d’aquest cicle van assistir, el passat 9 de novembre, a la xerrada sobre primers auxilis organitzada pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Va ser una sessió informativa sobre quins són els serveis que ofereixen i els protocols que segueixen per dur-los a terme. Els van explicar com eren l’atenció sanitària a les urgències i emergències extrahospitalàries i la gestió del transport sanitari urgent. També els van parlar sobre el trasllat interhospitalari de malalts crítics i com el coordinen i sobre la cobertura sanitària que ofereixen quan es tracta de serveis especials. Els alumnes també van tenir l’oportunitat de conèixer alguns casos d’emergències mèdiques on els tècnics sanitaris havien participat.

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.