L’actualitat

< Tornar al llistat

TRACTA’M BÉ

16/01/2018

Aquest curs el Pla Educatiu d’Entorn de Piera (PEEP) ha posat en marxa el projecte Tracta’m bé de prevenció dels maltractaments a les persones grans. L’escola Herois del Bruc, l’escola Apiària i l’INS Guinovarda seran els tres centres que portaran a terme diverses activitats adreçades a sensibilitzar l’alumnat sobre aquest tema.

 Les aules amb tracte són aquelles que fomenten el bon tracte i els valors positius cap a les persones grans. Els alumnes d’educació primària a través de contes i fitxes de suport treballaran el bon tracte a partir del reconeixement i de l’empatia. Com a exemple d’això els alumnes de cinquè de l’Apiària ja han treballat el llibre Contes per fer-se gran i els alumnes de segon de l’escola Herois del Bruc han incorporat el seu hort al projecte on han comptat amb l’ajuda de l’avi Francisco.

 El projecte a secundària s’anomena Tracta’m de tu. Els alumnes de tercer i quart d’ESO de l’INS Guinovarda han participat en diverses dinàmiques de grup que retenien engrescar els alumnes en la reflexió sobre l’envelliment i el tracte que cal tenir amb la gent gran. Alumnes del cicle formatiu de Tècnic d’Atenció a Persones en Situació de Dependència (TAPSD) també van fer de ponents per als seus companys. A partir d'explicacions, vídeos i les seves experiències personals com a estudiants en pràctiques de residències, els alumnes van exposar la importància de veure la vellesa com una etapa en què les persones grans continuen aprenent, cuidant-se i sociabilitzant-se. Es va voler desmentir estereotips que associen la tercera edat amb soledat, inactivitat i malalties. Va ser una bona experiència per als nostres alumnes i una oportunitat per poder aproximar els nostres estudis de TAPSD als estudiants d’ESO.

 Aquest projecte finalitzarà amb la presentació d’un guió i un espot publicitari al concurs “Tracta’m de tu”, enguany inclòs en els Jocs Florals .

 Tracta’m bé va néixer al Solsonès a mitjans del 2012 amb l’objectiu de sensibilitzar sobre un tema tabú i poc conegut: els maltractaments envers la gent gran. Enguany Piera es suma a aquesta iniciativa de sensibilització social. 

Arxivat a: PEEP

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.