L’actualitat

< Tornar al llistat

EDUQUEM EN FAMÍLIA A PIERA

30/11/2017

L’Ajuntament de Piera ha portat al municipi el programa de la Diputació de Barcelona Eduquem en família. Aquesta iniciativa proposa un conjunt d'activitats informatives, formatives i d'orientació–acompanyament adreçades als ens locals, amb l'objectiu de prevenir el fracàs escolar i enfortir la participació educativa de les famílies als seus municipis.

El passat 23 de novembre, el pedagog i actor Juanjo Camarena va realitzar el taller-teatre Com eduquem la llibertat? a la sala Luis Gómez de l’Escola Acadèmia Apiària. Estava adreçat a pares i educadors de nens de 3 a 16 anys. Amb una posada en escena poc convencional va aconseguir transmetre al públic assistent les emocions, sentiments i actituds que capaciten o incapaciten l’ésser humà a ser autònom i lliure i va donar pistes de com facilitar el correcte desenvolupament: “arrels i ales”.  El públic va poder participar en tot moment per a debatre sobre com acompanyar els fills en la presa de decisions, la necessitat dels límits, el ser agraït, comprendre les emocions, etc.

L’autora del conegut best seller Educar sense cridar. Acompanyar els fills d’entre quatre i dotze anys en el camí cap a l’autonomia, serà a la Biblioteca de Piera el dimarts 5 de desembre a les 18h.

Dirigit a pares i mares i persones a càrrec d’infants fins a 12 anys, l’activitat s’estructura en format taller-debat i s’abordaran els problemes que més neguitegen els pares i mares. Què podem fer per evitar haver de dir les coses vint vegades perquè els nostres fills ens facin cas? Què hem e fer quan tenen mandra, quan no assumeixen les seves responsabilitats? Què hem de fer davant les protestes i rebequeries? Es proposaran idees concretes, estratègies i instruments per fer-hi front d’una manera tranquil·la i conscient per educar amb serenitat i coherència quan es produeixen situacions-reptes en la vida quotidiana amb l’objectiu d’educar la responsabilitat dels infants.

Aquestes activitats pretenen fomentar la participació i l'acompanyament de les famílies en el procés educatiu dels seus fills i filles.

 

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.