Portada > Agenda > CURS DE CONEIXEMENTS LABORALS

Agenda

L’agenda

< Tornar al llistat

CURS DE CONEIXEMENTS LABORALS

Dia i hora: dimarts 03/10/2017

Lloc: Aula de la Nau C/Copèrnic 12 (per pis)

Organitza: Consell Comarcal de l'Anoia i Ajuntament de Piera

Aquesta formació s’adreça a persones estrangeres majors de16 anys amb l’objectiu de d’oferir coneixements bàsics per fer possible la plena efectivitat dels seus drets i deures laborals, tant per a l'accés al món laboral com per al desenvolupament del lloc de treball i la carrera professional.

- Durada: 15 hores

- Horari: dimarts i dijous de 18h a 20h

- Curs gratuït

- Inscripcions al Centre de Serveis la Bòbila

- El certificat té validesa per a tràmits d’estrangeria i nacionalitat (cal assistir al 75% de les classes per obtenir el certificat)

 

El curs consta de 5 mòduls:

  1. Normativa bàsica sociolaboral. Concepte de mercat laboral i característiques general de les relacions laborals. Emprenedoria i administració empresarial.
  2. Drets i deures laborals. Drets laborals bàsics, l’Estatut dels Treballadors i la negociació col·lectiva (convenis). Drets de l’empresariat. Deures derivats de la relació laboral.
  3. Funcionament del mercat laboral. Treball per compte aliè i el treball per compte propi.  El contracte de treball. La nòmina i els seus continguts. El sistema de Seguretat Social.
  4. Informació sindical. Definició de sindicat. Representació legal de treballadores i treballadors i negociació col·lectiva. Afiliació i participació al sindicat. Delegades i delegats sindicals
  5. Mercat de treball i recerca d’ocupació. Responsabilitat personal en la recerca de feina. Els serveis d’informació, orientació i assessorament personalitzat. Eines per a la recerca de feina.
Arxivat a: General

Arxius adjunts

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.