Notícies
L’actualitat
< Tornar al llistatLes notícies de l'INS Guinovarda del mes de març
LES INFECCIONS DE TRANSMISSIÓ SEXUAL
L'alumnat de quart d’ESO va participar en una xerrada sobre les infeccions de transmissió sexual. Professionals del CAP de Piera van parlar sobre aquestes malalties venèries i tot allò que s’hi pugui relacionar: les vies transmissió, les situacions de risc, el diagnòstic, el tractament, les mesures de tractament i on adreçar-se per obtenir més informació sobre aquestes malalties.
ARSÈNE LUPIN... A ESCENA!
L’alumnat que cursa l’optativa de francès va anar a veure l’obra de teatre Lupin, a l’Ateneu d’Igualada: un judici, tots diuen dir-se Arsène Lupin, qui serà l’autèntic?
Amb aquest espectacle, l’alumnat va poder ampliar el vocabulari, aprendre expressions quotidianes i van poder aprofundir en el coneixement i la pràctica de la llengua francesa a través de l’escenificació i reinterpretació d’alguns dels episodis de l’obra Une aventure d’Arsène Lupin de Maurice Leblanc.
Després de l’espectacle, l’alumnat, va poder participar en un col·loqui amb els actors que van resoldre dubtes sobre l’obra, l’ofici d’actor o l’escenificació de les obres.
100% CIENTÍFIQUES
L’alumnat de primer d’ESO va assistir a una xerrada que va impartir la Florenza Correa sobre Cientifiques, un programa per promocionar l'estudi de les ciències a primer d'ESO i, sobretot, per incentivar que les noies vulguin estudiar ciències.
L'alumnat redactarà una crònica que publicarà a la pàgina web de Cientifiques i participarà en el concurs d’aquesta 7a edició per realitzar una visita guiada i un taller al Sincrotró.
EL MERCAT LABORAL A L'ANOIA
L’alumnat de primer de TAPS, SMX i ACL ha assistit a una xerrada sobre el mercat laboral.
La Xènia del Consell Comarcal, tècnica d'orientació, i l'Anna de la Unió empresarial de l'Anoia, van informar a l’alumnat sobre quins sectors i quines empreses hi ha a l'Anoia, quin tipus de professionals demanen i els recursos que tenen els joves entre 16 i 23 anys per accedir a una formació o la seva primera feina a la comarca de l'Anoia.
ELS CFGM DE L'INSTITUT
L’alumnat de quart d’ESO van tenir una xerrada informativa sobre els CFGM que es cursen a l’institut: el de Tècnic/a en Atenció a Persones en situació de Dependència (TAPSD), el de Sistemes Microinformàtics i Xarxes (SMX) i Activitats Comercials, perfil professional Logística (ACL).
Les alumnes i els alumnes també van rebre informació sobre els continguts de cada cicle, quines són les vies d’accés i quines són les sortides tant acadèmiques com professionals.
UN TOMB PER PIERA
L'alumnat de l'aula d'Acollida va gaudir d'una sortida pel municipi de Piera, amb una visita al nucli antic i a la Biblioteca Municipal.
Els objectius van ser conèixer llocs emblemàtics del nostre poble, fomentar l'interès per la lectura i la llengua catalana, i treballar la cohesió de grup.
La sortida va resultar tot un èxit, i va ser possible gràcies a la col·laboració del Pla Educatiu d'Entorn, la Biblioteca Municipal, i ALIC Anoia".
LA FUNDACIÓ DISPIERA VISITA L'INSTITUT
Les alumnes de primer de TAPSD van rebre la visita de la Fundació Dispiera. Durant la xerrada, els van parlar sobre la Fundació, qui són, els serveix que hi ofereixen, les activitats que hi realitzen i els van explicar alguna vivència
Finalment, van realitzar una activitat de sensibilització envers situacions reals que es poden trobar com a professionals que treballen amb persones amb diversitat intel·lectual.
UN PASSEIG PEL JARDÍ BOTÀNIC DE BARCELONA
Els alumnes del PFI d'Auxiliar de Vivers i Jardins van a visitar el jardí botànic de Barcelona. En la visita, van realitzar una activitat interactiva per posar en pràctica els coneixements treballats a classe sobre les plantes del clima mediterrani de tot el món, i van finalitzar la visita amb un taller per descobrir la història de l'espai, i veure les particularitats del terreny i espècies d'aquestes plantes.
Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00
Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.