L’actualitat

< Tornar al llistat

DESENVOLUPAMENT DEL SERVEI COMUNITARI A PIERA

21/03/2018

Des del Pla Educatiu d’Entorn s’han organitzat aquest mes diverses trobades per tal de donar a conèixer què és el servei comunitari i com impulsar-lo en el nostre municipi.

La primera trobada va ser a través d’una convocatòria a les entitats del municipi. Aquesta sessió volia donar continuïtat a les ja encetades amb el projecte Educaentorn el curs passat, amb l’objectiu de fer partícips a les entitats en els projectes educatius del municipi.

El Consell Escolar Municipal i la reunió de la comissió operativa del Pla Educatiu d’Entorn també van dedicar un dels seus punts a parlar d’aquest tema. Es tractava de trobar entre tots possibles projectes de col·laboració i de construir conjuntament el Servei Comunitari de Piera.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya impulsa el servei comunitari per a l'alumnat de secundària obligatòria. Es tracta d’una acció que vol promoure que els alumnes experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l'exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

Els alumnes de tercer o quart d’ESO hi hauran de dedicar un mínim de vint hores durant el curs. Deu hores d’aprenentatge a l’aula i deu hores fent el servei al projecte i/o entitat escollit.

L’ajuntament, dins del Pla Educatiu d’Entorn, vol donar suport al servei comunitari fent de pont entre els centres educatius i les entitats. Un cop realitzades aquestes reunions, es començarà a treballar  en un catàleg que reculli les entitats i projectes que s’hi puguin acollir. Les entitats que estiguin interessades o vulguin més informació d’aquest programa poden adreçar-se a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) i poden consultar la web http://xtec.gencat.cat/ca/comunitat/serveicomunitari/.

Arxivat a: PEEP

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.