L’actualitat

< Tornar al llistat

CUINANT AMB CIÈNCIA

28/11/2017

El passat 15 de novembre els alumnes de 3r i 4t de l’Institut Salvador Claramunt van tenir l’oportunitat de conèixer, de prop, de quina manera ciència i cuina estan íntimament relacionades.

L’activitat, emmarcada dins la setmana de la ciència, consistia en una ponència de Pere Castells, exprofessor d’Educació Secundària de l’especialitat de física i química, i actual coordinador de la Unitat UB-Bullipèdia.

La ponència titulada ‘Explicacions científiques a través de la cuina. Oportunitats de futur’, va donar idees als nostres alumnes de com poden treure el màxim profit possible dels aliments al mateix temps que contribueixen a crear un món més sostenible. Però, sobretot, va apropar la ciència al seu dia a dia. Els va captar l’atenció amb experiments senzills que tenen lloc a la cuina de casa. Una classe de física i química que poden aplicar a la vida real i fora de l’aula.

Van poder conèixer els avantatges de cuinar amb el microones i saber que, actualment, és el mitjà de cuina més econòmic i eficient, veure esferificacions i....per postres, assaborir un pastís de xocolata apte per a celíacs cuinat en només cinc minuts.

Aquesta activitat va ser possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Piera.

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.